Soepdieet

Een niet al te bekent dieet is het soepdieet, ondanks dat de bekendheid van het soepdieet te wensen overlaat besteden we graag aandacht aan dit dieet. De werking van het soepdieet is namelijk simpel en tevens erg effectief en dat zien we natuurlijk graag in een dieet.

Hoe werkt het soepdieet?

De werking van het soepdieet is simpel. De soep die je eet tijdens het dieet is een speciale soep waardoor je sneller vet zal gaan verbranden. Tevens zitten er maar weinig calorieën in de soep waardoor je echt zoveel soep mag eten als je maar op kunt. Je lichaam kan soep snel verwerken en in soep zitten bijna geen ongezonde stoffen. Doordat je veel soep mag eten tijdens het soepdieet zal je niet snel honger hebben. Persoonlijk vult soep mijn maag erg snel waardoor dit dieet voor mij helemaal perfect is. Met het soepdieet kan je prima afvallen! Op het moment dat het soepdieet te zwaar wordt omdat je lichaam echt iets van vast eten nodig heeft kan je calorie arme voedingsstoffen consumeren zoals muesli met magere yoghurt. Tijdens dit dieet is het niet toegestaan alcohol te drinken (zoals tijdens de meeste diëten), ook is het niet toegestaan op brood te eten tijdens het soepdieet en suikerhoudende dranken zijn tevens verboden. In plaats daarvan kan je tijdens het soepdieet veel water drinken, ook is thee en koffie toegestaan en fruitsap is altijd goed tijdens een dieet.

Resultaten van het soepdieet?

Wat zijn de resultaten van het soepdieet? Als je het dieet goed opvolgt is het mogelijk om elke dag een halve kilo tot een kilo aan gewicht te verliezen. Dit betekent dus dat je bij een optimaal resultaat een kilo per dag, 7 kilo per week en bijna 15 kilo in twee weken zou kunnen afvallen. Meestal val je in een week soepdieet ongeveer 5 kilo af. Dit is voor een dieet van een week erg netjes te noemen en de resultaten van het soepdieet zijn dan ook prima.

Soepdieet ongezond?

Het soepdieet kan zeker worden gerekend tot de familie van de crashdiëten. Sommige mensen rekenen elk crashdieet per definitie tot het rijtje ongezonde diëten. Ondanks dat er inderdaad nadelen kleven aan het volgen van een crashdieet zijn er ook voordelen en als je goed omgaat en luistert naar je eigen lichaam dan kan je het soepdieet prima volgen zonder dat het ongezond is.

Tip: Tijdens het soepdieet is het aangeraden fruit te eten, ook groente is toegestaan, omdat het een crashdieet is raden we aan het soepdieet niet langer dan 7 dagen te volgen, met minimaal een week tot de volgende dieet periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *