Hardlopen in het Vondelpark

Hardlopen in het Vondelpark is wat ons  betreft de absolute aanrader als je gaat hardlopen in Amsterdam. Enkele van de voordelen staan hieronder op een rij:

Voordelen van hardlopen in het Vondelpark

  • Het Vondelpark in Amsterdam heeft een centrale ligging, dit maakt het park bereikbaar voor een grote groep hardlopers. Zo vertrek ik zelf altijd van huis richting het Vondelpark  om vervolgens daar een deel van mijn totale route te lopen.
  • Het is natuurlijk erg lekker om gewoon te kunnen hardlopen op asfalt, het vondelpark kent veel asfalt en kent een breed pad op de hoofdpaden, hierdoor is het erg prettig hardlopen.
  • Het is erg prettig om lekker tussen de bomen en het water te kunnen hardlopen, dit geeft een rustig gevoel. De natuur en de omgeving van het Vondelpark is erg netjes opgezet waardoor het een aangenaam park is om in hard  te  lopen.
  • Kraantjes, voor de dorstige hardlopen waarvan ik er zeker ook een ben, er zijn een aantal waterkraantjes te vinden in het vondelpark, zeker als het warm is buiten vind ik dit altijd erg prettig.

    Vondelpark, Amsterdam
    Ook deze plaatjes zijn voor mij een reden om naar het Vondepark te gaan als ik ga hardlopen.
  • Er zijn veel andere sporters, van fietsers en skaters tot natuurlijk veel andere hardlopers, dit geeft mij vaak ook de motivatie om nog net even wat harder te gaan.

Dit zijn enkele redenen waarom ik hardlopen in het vondelpark erg kan waarderen.

 

 

 

 

Lees hier meer over andere parken en routes voor hardlopen in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *