Hardloopshirt

Bij hardloopshirts is er ontzettend veel keuze voor de consument. Niet iedereen koopt een hardloopjack of een hardloopbroek maar een hardloopshirt is wel een product wat iedere hardloper is zijn of haar kast heeft hangen. De kwaliteit en prijs van hardloopshirts verschilt nogal, waar moet je op letten bij het kopen van een hardloopshirt?

Ten eerste is van belang dat je een keuze maakt bij het kopen van een oopshirt  met betrekking tot korte of lange mouwen, de meeste hardlopers kiezen voor korte mouwen. Overigens kan je ook ervoor kiezen een hardloopshirt te kopen zonder mouwen. Prettig bij een hardloopshirt  is als deze weinig tot geen vervelende plekken heeft zoals naden die kunnen irriteren (bv. jeuk veroorzaken) als je gaat hardlopen. Vaak is een duur of goedkoop hardloopshirt moeilijk van elkaar te onderscheiden als je de prijs niet laat zien maar aan dergelijke aspecten van een hardloopshirt kan de kwaliteit wel worden afgemeten. Ook is het soort materiaal dat gebruikt wordt belangrijk. Als het warm is dan is het noodzakelijk dat vocht goed en snel kan worden afgevoerd. Een ademend sportshirt is dan erg lekker om te hebben. Nog een eigenschap van een goed hardloopshirt is winddichtheid.

Tip: Bekijk ook eens een sportshirt van elastische materiaal wat strak om het lichaam valt, deze kan in de winter gebruikt worden als onder-shirt en in de zomer als gewoon hardloopshirt. Zo maak je optimaal gebruik van je hardloopkleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *