Hardloopschema

Een hardloopschema is van groot belang voor elke hardloper. Niet iedereen gebruikt een hardloopschema en je hoort ons ook zeker niet zeggen dat een loopschema een toegevoegde waarde is voor iedere hardloper. Toch zullen de meeste mensen baat hebben bij het gebruik van een schema. Een loopschema volgen heeft vele voordelen, een van de grootste voordelen van een loopschema volgen is het hebben van structuur. Je ziet dat veel mensen vaak wel iets kunnen maar dat de motivatie of structuur ontbreekt om het ook te doen! Een loopschema motiveert je om steeds weer te gaan hardlopen, steeds iets meer, steeds iets harder. Omdat we onze lezers graag helpen hebben we zelf enkele hardloopschema’s ontwikkeld, deze zijn overigens geheel gratis te bekijken en te gebruiken. Bekijk hieronder gratis enkele hardloopschema’s. In de toekomst zullen er overigens meer gratis hardloopschema’s worden toegevoegd (meer weten over hardloopschema’s, lees dan verder in dit artikel):

Hardloopschema beginners
Hardloopschema voetballers
Hardloopschema afvallers gemiddeld-hoog overgewicht
Hardloopschema ouderen
Hardloopschema conditie opbouw
Hardloopschema gevorderden
Hardloopschema marathon
Hardloopschema Dam tot Dam loop

Belang van een hardloopschema

Voor beginners, ervaren hardlopers en hardlopers die graag op de juist manier willen hardlopen en daarbij willen afvallen is een hardloopschema eigenlijk een noodzaak te noemen. Het is belangrijk dat een loopschema goed past bij jou als hardloper. Een goed passend hardloopschema kan blessures voorkomen, kan je constant uitdagen maar zal de lat niet te hoog leggen zodat je altijd gemotiveerd blijft om te hardlopen.  Het belang van een hardloopschema is ook structuur. Veel mensen laten hun al dan niet hardlopen afhangen van de dag waar het veel beter is om op een vaste en professionele manier bezig te zijn met hardlopen. Voordeel is dat je lichaam hier aan went en dat heeft een positief resultaat op je prestaties. Ook kan je dan veel beter hardlopen combineren met een dieet om mee af te vallen. De kunst van het volgen van een dieet en tegelijkertijd hardlopen of het volgen van een andere sport is moeilijk te beheersen, je moet je eigen lichaam perfect kennen op dit goed te kunnen, 99/100 mensen kunnen dit niet doen zonder schema, jij wel? Ga er maar van uit dat ook jij wat hulp nodig hebt, en waarom ook niet als het toch gratis is?

Hardloopschema kiezen

Het juiste loopschema kiezen is belangrijk. Kies je een schema welke te zwaar is dan zal je al snel afhaken en ook is de kans op hardloop blessures vele malen groter bij het volgen van een foutief loopschema. Het beste is om een hardloopschema te kiezen die perfect bij je past, weet je niet goed welk hardloopschema je het beste kunt volgen? Dan raden we aan een relatief makkelijk schema te kiezen, omdat we toch altijd de doelstelling hebben over een lange termijn te gaan hardlopen kan het geen kwaad iets rustiger te beginnen. Is het toch te makkelijk dan kan je halverwege prima een zwaarder schema oppakken. Al denken we dat zeker de hardloopschema’s hier boven vrij duidelijk zijn qua niveau verschil

Ga aan de slag: Kies een loopschema uit -> lees, bestudeer en volg het hardloopschema -> bereik je doelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *