Hardloopjack

Belangrijk voor de hardloper, vooral in de winter of tijdens koude avonden en ochtenden, is het hardloopjack. Bij het hardloopjack is vooral van belang dat deze je lichaam beschermt tegen de wind en kou. Toch moet een winterjack ook zogenaamd ademen, dit betekent het transpiratievocht  van je lichaam kunnen afvoeren. Een hardloopjack van kwaliteit is belangrijk, toch kun je een goed winter loopjack al kopen rond de 30 euro, hieronder vertellen we je waar je op moet letten.

Kosten hardloopjack

De kosten van een hardloopjack aanschaffen hoeven niet per se de pan uit de rijzen. Het is ook mogelijk om een jack te kopen voor minder dan 30 euro. Nadeel van een goedkoper hardloopjack aanschaffen is dat deze vaak zwaarder is en dat loopt toch veel minder lekker, tevens zal een goedkoper hardloopjack minder lang mee gaan door de gebruikte stoffen. Dezelfde stoffen zullen minder ademend zijn en minder wind- en regen dicht. Aan de andere kant scheelt het wel geld en kan je ook niet hardlopen als er kans is op regen of harde wind. Daarnaast zijn er ook prima hardloopjacks beschikbaar die wel alle goede eigenschappen van een hardloopjack hebben en aan te schaffen zijn tegen een prijs van 30 euro. Let goed op of het hardloopjack beschikt over de stof Goretex want dit materiaal is belangrijk voor een hardloopjack bij het vasthouden van lichaamswarmte.

hardloopjack
Winter hardloopjack

Kijk goed om je heen naar aanbiedingen van bekende goede merken zoals Nike en Adidas maar ook minder bekende merken kunnen zeer leuke en goede jacks te koop hebben staan. Online jouw loopjack kopen is daarbij zeker een optie om nog meer geld te besparen, in de winkel kost alles toch net een tientje meer.

Tip: Koop een jack met een lichte kleur en reflectiestrepen zodat je goed zichtbaar bent ook als je in het donker wilt gaan hardlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *