Hardloopschema afvallers

Wil je graag afvallen dan moet je een hardloopschema volgen wat past bij dit doel. Andere doelen kunnen zijn, conditie opbouwen, hardloopschema volgen voor ouderen of voor ervaren hardlopers. Belangrijk is om jouw doel te vertalen naar je eigen hardloopschema in dit geval dus een hardloopschema voor afvallers.

Hardloopschema afvallers

We introduceren graag een hardloopschema voor afvallers met gemiddeld-hoog overgewicht in dit artikel. De duur van dit hardloopschema voor afvallers is zes weken. Als je wilt afvallen is een periode van zes weken een goed begin, je kan in zes weken veel bereiken maar het is ook weer niet te lang om niet te kunnen volhouden. Het aantal trainingen bij het hardloopschema voor afvallers is gelegen tussen de 1 en 3 per week. Het beste is echter om een goed constant schema te volgen, mik dus op gemiddeld 2 keer per week en wijk hier niet te veel van af. Bij dit hardloopschema voor afvallers raden we aan om van te voren een eiwit shake te nemen. Omdat de meeste hardlopers die mikken of afvallen ook tegelijk diëten en vaak beginnende hardlopers zijn is het zeer aangeraden om ondersteunende eiwit shakes te gebruiken.

Hoe werkt het hardloopschema voor afvallers?

Het hardloopschema voor afvallers is redelijk eenvoudig te volgen en zeer overzichtelijk. We gaan er van uit dat je 2 keer per week moet hardlopen. Neem altijd minstens een dag rust tussen de 2 keer hardlopen. Begin bijvoorbeeld maandag en ga vervolgens op donderdag weer aan de slag. Als je toch drie keer per week wilt hardlopen omdat je graag sneller wilt afvallen dan kan je simpelweg een training toevoegen aan de week, aangezien binnen elke week de training hetzelfde is. Belangrijk om te noemen is dat je bij dit hardloopschema voor afvallers tegelijkertijd een dieet kunt volgen, dit komt door de speciale opbouw van het schema! Onderstaand is het hardloopschema te vinden voor afvallers.

Hardloopschema voor afvallers Week 1:
In de eerste week wordt een begin gemaakt met het opbouwen van conditie. Elke week zal de doelstelling dus het aantal minuten dat moet worden gelopen en hardgelopen worden opgeschroefd om zo langzaam maar gestaag elke week iets meer gewicht te verliezen. Je loopt hard op twee dagen. De eerste dag begin je met 4 minuten wandelen, 2 minuten hardlopen en weer 4 minuten wandelen, dit doe je twee keer per dag en dat is je eerste training. Vervolgens doe je dit twee of drie dagen later weer. Het lijkt een simpel begin, maar het is belangrijk om er niet te makkelijk over te denken.

Hardloopschema voor afvallers Week 2:
In week twee voer je het tempo weer iets op. Je gaat nu twee keer per week eerst 6 minuten lopen, vervolgens 3 minuten hardlopen en vervolgens weer zes minuten lopen. Het lopen voor en na het hardlopen is een goede manier op warm te worden en weer af te koelen van het hardlopen (lees ook over: warming-up en cooling-down). Dit doe je ook weer twee keer per dag en twee keer per week.

Hardloopschema voor afvallers Week 3:
Je bent al aardig op weg in deze week en op dit moment gaan we het tempo echt opschroeven. Je gaat vanaf hier drie keer per dag een taak uitvoeren. Deze taak is 8 minuten wandelen, 3 minuten hardlopen en weer 8 minuten wandelen. Dit betekent dus dat je per dag al bijna een uur per trainingsdag aan het bewegen bent! Je bent nu echt vet aan het verbranden, dit doe je weer twee keer per week.

Hardloopschema voor afvallers Week 4:
In de vierde week gaan we je conditie nog verder opbouwen door het aantal hardloop minuten te verhogen. Je blijft vanaf week drie tot en met zes steeds drie keer per dag een taak uitvoeren. Deze taak is 8 minuten wandelen, 5 minuten hardlopen en 8 minuten wandelen. De intensiteit van de training gaat aardig omhoog, hou het vol en denk aan het gewicht dat je aan het verliezen bent.

Hardloopschema voor afvallers Week 5:
Je blijft in week vijf drie keer peer week een taak uitvoeren. We gaan ervan uit dat je de smaak nu echt te pakken hebt en alleen maar meer en meer wilt hardlopen en wandelen om gewicht te verliezen. Is het te eenvoudig, ga dan drie keer per week het schema volgen of verhoog het aantal minuten steeds iets sneller dan dat wij dat doen. In week vijf ga je drie keer per training 10 minuten wandelen, 5 minuten hardlopen en weer 10 minuten hardlopen. Je sport nu 75 minuten per training en als je dit weet vol te houden kan je per week zeker 3 kilo gewicht verliezen. Als het schema te goed te volgen is en dus niet uitdagend is, dan kan je ook 10 minuten zo hard mogelijk wandelen als je kunt om zo je training zwaarder te maken.

Hardloopschema voor afvallers Week 6:
In de laatste week van het Hardloopschema voor gemiddeld-hoog gewicht afvallers zullen we de intensiteit nog een klein beetje opvoeren. Je gaat weer drie keer per training aan de slag. Je volgt het volgende hardloopschema in week 6: 12 minuten wandelen, 6 minuten hardlopen en weer 12 minuten wandelen. Het aantal bewegingsminuten stijgt hiermee tot 90 minuten per training per dag.

Laatste tips

Dit was het hardloopschema voor afvallers, hopelijk is het een bruikbaar hardloopschema en kan je aan de slag om gewicht te verliezen. Enkele tips zijn om veel maaltijden per dag te nemen, en twee hiervan kunnen bestaan uit eiwit shakes met een energie reep. Probeer het dieet goed aan te sluiten op het feit dat je ook sport, zorg er bijvoorbeeld voor dat je wel genoeg eet om te kunnen sporten, kijk eens op je dit schema kunt combineren met het sportdieet. Drink veel water, denk hierbij aan ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag. Dit zorgt ervoor dat je minder snel andere ongezonde dranken tot je neemt en niet uitgedroogd raakt waardoor je het schema beter kunt volhouden.

5 gedachten over “Hardloopschema afvallers

 1. Ik loop dus nu inmiddels regelmatig in de loop van de avond een rondje langs het park in een aangename pas.
  Erg bedankt voor alle tips en blijf bewegen mensen!
  Veel succes!
  -Hannah

 2. Twee keer per dag?! Sommige mensen hebben gewoon een baan en een gezin met kleine kinderen hoor… Misschien werkt dit schema best, maar het moet wel in je dagelijks leven zijn in te passen.

  1. Beste Bezoeker,

   Dat het lastig is om met een baan en gezin met kleine kinderen ook nog eens te gaan hardlopen dat staat voorop, ik heb ook moeite om mijn baan en hardlopen te combineren.
   Wellicht is het voor jou dan ook niet handig om dit schema te volgen. Mocht je echt heel vastberaden zijn dan kan 2 keer per dag hardlopen wel (korte periodes). Mocht dit niet mogelijk zijn dan is het natuurlijk aan te raden om het aantal te verlagen naar bijvoorbeeld 1x per dag (ga hardlopen in de ochtend) als je anders geen tijd hebt. Tuurlijk is het lastig maar maak er het beste van door goed te plannen.

   Succes!

 3. Ik beweeg elke dag voldoende.. Heb een baan buiten met paarden dus loop regelmatig heen en weer. Dan heb ik ook nog een hond waar ik mee loop.. En ben begonnen met hardlopen maar wil ook graag afvallen.. Wat is t beste voor mij kwa schema?

  1. Beste Coby, probeer in ieder geval meerdere keren per week te gaan hardlopen, naast het lopen met je paarden moet dit zeker een goed resultaat gaan opleveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *