Energie gels

Energy gels of energie gels zijn voor hardlopers van groot belang. Energie gels kunnen jouw lichaam op een efficiënte en effectieve manier energie geven wat zeker tijdens lange training van pas komt. Op de markt is er veel keuze in Energie gels maar welke energie gels zijn het beste om te gebruiken?

Soorten energie gels

Er zijn vele soorten energie gels, de een duurder en beter dan de ander. Belangrijk is om de perfecte energie gel te vinden voor jouw lichaam.

Energie gels
Energie gels

Voor de lezers die nog nooit een energie gel hebben gebruikt, de substantie lijkt qua dikte op dat van honing. De smaak is tegenwoordig erg goed en zelf uit te kiezen, zo kan je een Cola smaak nemen of ga je toch voor de aardbei energie gel? Waarom heb je een Energie gel überhaupt nodig? Bij inspanningen moet het lichaam snel energie opnemen, je kan een boterham eten, maar energie haalt je lichaam pas uit deze boterham als jij allang klaar bent met hardlopen. Er zijn twee soorten Energie gels te vinden. (1) De traditionele Energie gel geeft na gebruik al binnen 5 minuten effect en dit effect kan zeker 30 minuten duren en bij kwaliteit gels en goed gebruik kan dit oplopen tot 60 minuten. Deze traditionele Energie gel heeft als nadeel dat er water nodig is om hem weg te krijgen en om de opname te versnellen. Daarom zijn er tegenwoordig ook nieuwe soorten Energie gels namelijk de (2) isotone gels. De isotone gels bevatten al deels water, worden daarom door het lichaam sneller opgenomen en water om de isotone gel weg te spoelen is niet meer noodzakelijk. Deze isotone gel is erg handig voor hardlopers, drinken in een finale of tijdens een lange training is vaak lastig.

Draaidop of scheurlint

Er zijn ook twee soorten verpakkingen te vinden voor energie gels. Verpakking nummer 1 is die met de draaidop, deze bevat vaak meerdere doseringen en is handig voor echt lange trainingen, nadeel is dat je even de handigheid moet vinden van het dopje en open-dicht draaien tijdens een training. Nummer 2 is de energie gel met scheurlint, deze zijn zeer handzaam, snel te openen, snel te gebruiken, handig dus voor snelle hardlopers. Nadeel van energie gels met scheurlint is dat ze in een keer op moeten en doseren niet mogelijk is.

Tip: voor marathon lopers, neem eerst isotone gels en naar mate de wedstrijd vordert ga je over op traditionele zwaardere gels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *