Eieren dieet

Het eieren dieet, een niet zo heel bekend dieet, maar desalniettemin hoeft het niet te betekenen dat het ook een slecht dieet is. Steeds meer mensen maken gebruik van het eieren dieet, en dat is niet voor niets. Het eieren dieet duurt niet lang, kan lekker zijn en is effectief bij het afvallen. Zo kun je al snel rond de 5 kilo kwijt zijn! Maar hoe gaat dit dieet precies in zijn werking en is dit wel een gezond dieet.

Hoe werkt het eieren dieet?

Bij het eieren dieet hoef je niet uitsluitend eieren te eten, maar wel voornamelijk. Je mag bij het avondeten een cracker en een salade eten en bij het middageten een tomaat. Verder bestaat je voeding qua eten wel uitsluitend uit eieren, maar je mag zelf bepalen hoe je die eieren eet. Je kunt ze op veel verschillende manieren bereiden, zolang je maar geen boter of olie erbij gebruikt. Je mag wel koffie en thee drinken, maar dan zonder suiker en melk. Probeer verder zo veel mogelijk water te drinken in plaats van frisdank als cola en alcohol. Dit eieren dieet mag je maar maximaal een week volhouden. Dit is omdat je cholesterol gehalte een stuk omhoog kan gaan. Heb je al van jezelf een hoog cholesterol gehalte, dan mag je dit dieet niet volgen omdat het schadelijk kan zijn voor je gezondheid in dat geval. Het eieren dieet is een dieet waarmee je desondanks in korte tijd veel kunt afvallen. Hierom wordt het voornamelijk ook gebruikt, om in korte tijd veel gewicht te verliezen. Het is dus een crashdieet, deze diëten zijn veelbesproken doordat je snel afvalt in korte tijd. Dit laatste is niet per se ongezond zolang je het eieren dieet niet te lang volgt en daarnaast ook goed drinkt en af en toe een kleine aanvulling op het dieet met een salade, boterham of cracker is zeker aangeraden.

Overig

Naast het volgen van het eieren dieet, kun je er ook voor kiezen om erbij te sporten. Dit versnelt het proces van het gewicht verliezen ook. Zorg wel dat je na je eieren dieet blijft sporten. Sporten is samen met voeding nog altijd het belangrijkste onderdeel als je gewicht wil verliezen. Besef ook dat je na het eieren dieet niet weer alles kunt eten wat je wilt. Uiteraard is er tijd voor een lekkernij af en toe, maar probeer nog steeds zo gezond mogelijk te eten. Alleen dan kun je ook op de langere tijd gewicht blijven verliezen. We raden echter aan om niet tijdens het eieren dieet te gaan sporten, dit kan nog wel de eerste twee dagen maar daarna zal je niet veel energie hebben om te gaan sporten. Ga dus weer na het eieren dieet sporten, of eventueel de eerste twee dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *